Ervaringen coachees

Onderwerp: Nieuwe stap in carrière

Afgelopen jaar heb ik Peter Hans leren kennen in een voor mij uitdagende periode.

Na de overname van mijn onderneming heb ik even afstand genomen van de dagelijkse hectiek.
Dat biedt ruimte in je hoofd om na te denken over wat er goed ging en wat beter kan, waar je gelukkig van wordt en wat je zou moeten vermijden, als het even kan. Hoe kom ik weer in mijn kracht terecht?
Met deze realistische levensvragen kwam ik bij PH terecht in Holysloot, een ideale setting wanneer je weer probeert te aarden.

Je steekt het IJ over en binnen een paar kilometer ben je middenin de polder. Een pittoresk, dromerige dorpje alsof de tijd heeft stilgestaan.

PH is een man van weinig woorden en opsmuk, you get what you see. Een ervaren coach met een passie voor skiën, idealiter zou hij die twee zaken met elkaar combineren. Recht door zee, draait er geen doekjes om en weet je te confronteren met je sterktes en gezamenlijk hebben we mijn zwaktes ontrafeld. Met name heb ik goed kunnen sparren over hoe ik mijzelf beter kan neerzetten en hoe je een win-win situatie kan creëren in het pad naar een nieuwe uitdaging in je werkzame leven.
PH beschikt over vaardigheden en leermiddelen om zo stap voor stap te komen tot een scherpe en heldere propositie over wat je te bieden hebt en ook om met name erachter te komen waar de behoefte van je gesprekspartner zit. Dit heeft mij enorm geholpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging.

Ik kan PH van harte aanbevelen, met name wanneer je in een nieuwe fase van je carrière belandt waar je behoefte hebt aan richting en advies.

Frans, juni 2020

Onderwerp: Volgende stap in mijn loopbaan

Op het moment dat mijn ambitie en energie in mijn werk waren vervaagd kwam Peter Hans op mijn pad. Na een intakegesprek hadden we elkaar een aantal beloftes gedaan. We gingen samen aan het werk.

De gesprekken met PH begonnen met een open karakter en we gingen aftastend te werk. Voor mijn gevoel kon dit traject overal eindigen. Ging ik als ZZP’er verder of ging ik meerdere activiteiten combineren? Vanaf daar werden de gesprekken specifieker en gingen we richting mijn kern werken. De huiswerkopdrachten die PH mij meegaf voegden voor mij veel waarde toe aan het proces. Door deze opdrachten bleef ik ook naast onze gesprekken verder reflecteren en onderzoeken en ben ik gedurende een periode actief bezig geweest met het in kaart brengen van mijzelf en mijn wensen.

PH heb ik als een zeer bekwame coach ervaren met een fijne persoonlijkheid. Hij heeft mij uitgedaagd om extra stappen te maken, zoals het specifiek uitspreken van mijn wensen en met een paar kernwoorden mijn werkenergie te omschrijven. PH liet mij voortbouwen op waar ik stond en gaf mij tegelijkertijd het gevoel dat alles mogelijk was. Aangezien we ons beiden kwetsbaar op stelden, de uitdaging aangingen en er humor in stopten heb ik ontzettend veel geleerd en genoten.

Eenmaal bij de kern van mijn ambitie aangekomen voelde ik zoveel energie opkomen, dat ik er vanzelf werk van maakte.  

Ik zou iedereen op het juiste moment in zijn/haar leven een coach als PH gunnen.

Liza
Januari 2021

Onderwerp: Wie ben ik en wat wil ik?

Na 23 jaar bij 1 bedrijf werkloos, wat nu?

Wie ben ik en wat wil ik in mijn nieuw te vinden baan?  Dat vroeg ik me af toen ik voor het eerst contact met Peter Hans opnam. Je denkt jezelf goed te kennen, Peter Hans zorgt ervoor dat je jezelf nog beter leert kennen door jou te vragen waarom je bepaalde keuzes zou maken. En juist die waarom helpt je verder op weg met de keuzes die je maakt. Door heldere en zeer directe vragen aan jou te stellen leer je jezelf( weer) ontdekken en kom je erachter wat voor jou nu echt belangrijk is.

Directheid vanuit Peter Hans en jezelf je in je waarde blijven voelen is kenmerkend in de gesprekken. Confronterend, soms verwarrend en toch opbouwend zorgt ervoor dat je gaat nadenken waar echt jouw wensen liggen. Dat in het polderlandschap vlak boven Amsterdam,  waar je de vrijheid hebt je gedachtes de vrije loop te laten, werken deze gesprekken erg verhelderend.

Peter Hans legt de vinger precies op de zere plek en gaat van daaruit samen met jou werken om deze plek te verkleinen en te helen, om de weg vooruit weer samen met jou te vinden. Ik weet nu waar mijn aandachtspunten liggen en hoe ik daar aan kan werken. Maar vooral weet ik wie ik ben en wat ik wil vinden in mijn (toekomstige) baan!

Peter Hans is een fijne coach met persoonlijke aandacht. Voor iedereen die van opbouwende directheid houd een aanbeveling!

Angelique
December 2020