Scan de stand van jouw leiderschapsontwikkeling

Wat is de stand van zaken in jouw leiderschapsontwikkeling?
Ben jij je bewust van jouw manier van leidinggeven en ervaart men dat als authentiek?
Krijg jij jezelf en jouw team in beweging? En wat wil jij zelf verder ontwikkelen?

Om hier eens even bij stil te staan bied ik hieronder een speciale scan waarmee je inzicht krijgt in waar jij staat.
Ik heb een shortlist gemaakt met volgens mij de 10 essentiële leiderschapsaspecten die ten grondslag liggen aan ‘leiderschap met impact’.

Scan jouw leiderschap in 10 stellingen

 1. De WHY van het bedrijf kan ik verwoorden en inspireert me.
  Er was ooit een aanleiding om het bedrijf te starten. Een eerste idee en overtuiging. Iemand geloofde in het idee en gaf het vorm. Vorm op basis van zijn normen en ideaalbeeld. Wat is de WHY van jouw bedrijf en waarom inspireert die jou?
 2. Ik kan helder verwoorden waar het bedrijf, onze afdeling en ik zelf voor sta.
  Waar sta ik voor? Waar staan we voor? En welke bijdrage leveren wij als afdeling aan het bedrijf?
  Welke waarden zijn onlosmakelijk verbonden aan mij en ons bedrijf? Duurzaamheid? Menselijke maat in bedrijfsorganisatie? Rechtvaardigheid? Of …
  Hoe zou je waar jij voor staat beschrijven? En waar staat waar jij voor staat?
 3. Ik kan helder verwoorden waar het bedrijf, onze afdeling en ik zelf voor ga.
  Welk resultaat en doel streven we en streef ik na? Welke termijnen hangen hieraan?
  Waar staat dat te lezen?
 4. Ik kan enthousiast duidelijk maken waar we de individuele medewerker (niet de taak) als bedrijf en team voor nodig hebben.
  Leidinggeven doe je aan mensen en processen. Resultaten boek je samen. Jouw mensen geloven in jou en jouw doel omdat ze ieder gezien en gehoord worden. Ze voelen dat ze nodig zijn.
 5. Talenten, Rol, Invloed en Positie heb ik p/p helder voor ogen.
  Om commitment te krijgen voor jouw doelen zul je de Talenten, Rollen, Invloed en Positie van jouw teamleden helder voor ogen moeten hebben. Dit vereist van jou dat je je echt verdiept in ieder teamlid en zijn T.R.I.P. kunt benoemen.
 6. Ik ben intrinsiek geïnteresseerd in de drijfveren van mijn medewerkers.
  Wat doet ieder teamlid om 7 uur uit zijn bed springen om, werk én privé gerelateerd, aan de slag te gaan? Ga bij jezelf na of je echt geïnteresseerd bent in wat de ander in beweging zet.
 7. Ik kies van nature primair voor een coachende manier van begeleiden. Zowel in werk als privé.
  Bewuste en authentieke leiders herken je vaak in hun dienende omgangsvorm. De medewerker staat centraal in het gesprek. Coachend wil zeggen dat je met jouw teamlid opzoek gaat naar de voor hem meest passende antwoorden. Niet directief maar ondersteunend.
 8. Iedere medewerker is in mijn ogen eigenaar van zijn eigen taak.
  Teamleden die zich eigenaar voelen van hun taak zullen het plezierig vinden om er op aangesproken te worden. Jouw rol is richting geven en coachen. Je bent er wanneer nodig en laat los waar je kunt.
 9. Hoofd- en bijzaken. Korte, middel en lange termijn zaken kan ik goed scheiden en op sturen.
  Doordat jij de WHY en de stand van zaken helder hebt, kun je bij vraagstukken hoofd- en bijzaken goed scheiden. Dit moet nu. Dat doen we straks en dat kan later. Teamleden kennen hun taak en gaan aan de slag.
 10. Je mag aan mijn medewerkers vragen wat ze van mij als leider vinden. Ze zullen je eerlijk antwoorden.
  Je geeft bewust en authentiek leiding aan jouw team. Je weet waar je voor staat en gaat. Kwetsbaar opstellen zie je – in beginsel – als een pré. Jouw teamleden voelen zich veilig door jouw oprechte en open omgangsvorm. Je prijst ze voor repliek en eigen – afgewogen – initiatief.

Genoeg reden om eens over door te praten?

Neem – vrijblijvend – contact op en we bespreken wat ik voor je kan betekenen.